Print the value of index0
  • Report:  #1533228

Complaint Review: JAAK LAIKSOO and VIRGO VEIMAN

JAAK LAIKSOO and VIRGO VEIMAN JAAK LAIKSOO VIRGO VEIMAN Deception Tallin

  • Reported By:
    Susan — Bentoville Arizona United States
  • Submitted:
    Fri, July 05, 2024
  • Updated:
    Sun, July 07, 2024

Jaak Laiksoo and Virgo Veiman: The Businessmen Trusted with Tens of Millions by Banks and Private Sector

Coop bank. Known as one of the strictest banks in Estonia, which does a very thorough background check before giving out any money. The reason for a negative loan application can be procedures that go back many years or payment difficulties from the distant past.This decision highlights Coop Bank's strict adherence to rules and regulations, closing the door on any customer with the slightest suspicion. However, this isn't always the case when connections and big names are involved.

The Rise of JMV Motors

JMV Motors OÜ, an automobile company operating for over 10 years, is primarily known for its Czech-registered cars. Over 95% of Czech-registered cars on Estonian roads belong to JMV Motors or its subsidiaries. The company name JMV originally came from the initials of its three founders: Jaak (Laiksoo), Madis (Nõulik), and Virgo (Veiman). Madis Nõulik was forced out by Laiksoo and Veiman through a takeover tactic, citing financial difficulties and the need for a substantial investment that Nõulik could not afford, thus eliminating him from ownership. Taking over companies and businesses is Laiksoo and Veiman's everyday life. At first, the business tycoons who make big promises and big investments act as a duo, where together they take over the businesses as soon as the necessary control is in hand.

Until 2020, JMV Motors' main business was acquiring discounted cars from the Czech Republic and selling them at a profit in Estonia. The business thrived, with most transactions in cash, allowing significant tax manipulation. Their primary customers were individuals who couldn't secure loans from banks, including criminals and the unemployed. Private sector loans funded their operations, with a prominent Southern Estonian businessman investing nearly €20 million. Laiksoo and Veiman's manipulative tactics convinced this businessman to invest without securing a promised stake in JMV Motors, exploiting his trust and leaving him without recourse.

Expansion and Exploitation

In 2021, with funds from the Southern Estonian businessman, Laiksoo and Veiman sought new investments. Laiksoo approached another wealthy businessman, a major Coop Bank shareholder, with inflated financial statements from JMV Motors. Laiksoo's persuasive skills led to Coop Bank granting JMV Motors over €20 million in loans. This manipulation extended to Coop Bank’s internal affairs, with Laiksoo and Veiman gaining undue influence over bank executives. Looking at the matter, it sometimes seems as if the board of Coop bank works in a bank owned by Laiksoo and Veiman. How else can you describe a customer relationship where the members of the board fulfill all the business duo's wishes. Inside information of the bank is leaked to them, and the accounts of the partners who quarreled with Laiksoo and Veman are closed.

Legal Scrutiny and Continuing Deception

By early 2023, Estonian law enforcement began investigating JMV Motors for potential large-scale money laundering and banking fraud. Despite past investigations being mysteriously shelved, this one seemed poised to uncover significant wrongdoing. Laiksoo and Veiman, facing increased scrutiny, continue to mislead investors and clients, collecting advance payments for cars that are never delivered. Their extensive real estate portfolio and cash reserves grow as JMV Motors edges closer to potential collapse.

Conclusion

In summary, the saga of Jaak Laiksoo and Virgo Veiman, masquerading as reputable businessmen while engaging in widespread fraud, is a compelling tale. As Estonian authorities intensify their investigations, the full extent of their schemes is expected to be exposed, likely making headlines soon.

 

 

 

 

Jaak Laiksoo ja Virgo Veiman- kes on need ärituusad, kellele nii panga kui erasektor on usaldanud kümneid miljoneid

Coop pank. Tuntud kui Eesti üks rangemaid panku, mis teeb enne raha välja andmist väga põhjaliku taustakontrolli. Negatiivse laenutaotluse põhjuseks võivad olla aastate taha ulatuvad protseduurid või kaugest minevikust pärit makseraskused. See otsus rõhutab Coop Panga ranget reeglite ja reeglite järgimist, sulgedes ukse iga kliendi ees, kellel on vähimatki kahtlust. Kuid see ei ole alati nii, kui tegemist on sidemete ja suurte nimedega.

JMV Motors OÜ on üle 10 aasta tegutsenud autoettevõte. Ennekõike on ettevõte tuntud oma Tsehhi numbritega autode poolest. Üle 95% Eesti teedel vuravatest Tsehhi numbritega autodest kuuluvad JMV Motorsile või siis nende tütarettevõtetele. Ettevõtte nimi JMV tuleb esialgu kolme ettevõtte asutaja nime esimestest tähtedest Jaak (Laiksoo), Madis (Nõulik), Virgo (Veiman). Madis Nõulik puksiti omanikeringist Laiksoo ja Veimani poolt välja nende jaoks üsna tavalisel „üle võtmise“ viisil. Räägiti ettevõtte raskest seisust ning sellest kuidas kõik peavad kohe ja praegu ettevõttesse suure summa panustama. Teades, et Nõulikul antud hetkel sellist võimalust polnud , siis ei jäänudki tal muud üle kui omanikeringist taanduda. Loomulikult polnud ettevõttel Laiksoo ja Veimani poolt loodud kunstlikku raskust ning antud olukord loodi lihtsalt õlevõtmise eesmärgil.

Kuni 2020 oli JMV Motors OÜ leivanumbriks Tsehhist suurte soodustustega autode soetus ning siis siin samade autode kasumiga edasi müümine. Äri õitses ja maksud kärssasid, sest üle linna oli taeda, et JMV Motorsist saab kõike sularahas ning Tsehhi riigi registris olevate autodega saab maksudega tublisti manipuleerida. JMV Motorsi põhilise kliendibaasi moodustasid pangast mitte laenu saavad kriminaalid ja töötud. Ettevõtte tegevuse finantseerimiseks kasutati erasektori erinevaid laene. Põhiliseks võlausaldajaks oli ja on tänaseni üks lõuna-Eesti tuntud soojaärimees. Tema panus antud ettevõttesse on tänase seisuga ligi 20 miljonit eurot. Muidu äärmiselt kavala ja jõulise ärimehena tuntud Eesti üks rikkamaid inimesi tõmmati haneks väga peenelt. Nimelt leppisid Laiksoo ja Veiman kokku, et väga osava ja veenva jutuga Veiman saavutab ärimehega sõbrasuhte. Helistati iga päev mitu korda, käidi külas ning reisidel. Aja möödudes oli sõbrasuhe saavutatud ning muidu kirjaoskamatu ning ärimaailma reaalsusest võõras Veiman andis ohjad üle paarimees Laiksoole. Ka Laiksoo on tuntud  kui krooniline valetaja.Mõeldud, tehtud. Lõuna-Eesti ärimehele lubati kopsaka laenu eest lisaks intressidele osalust JMV Motorsis. Osaluse klausel jäi aga ärimehe advokaatide poolt lepingusse kirja panemata, kuna sõbrasuhtes olev ärimees ei osanud arvatagi, et kogu eelnev näitemäng sõbrasuhtest oli tegelikult Veimani ja Laiksoo poolt punutud lõks. Kui soojaärimees oma kande ära oli teinud ning läks JMV Motors kontorist läbi, et osaluse tehingu päev kokku leppida, jõudis kätte karm reaalsus. Mitte enam nii sõbralik Laiksoo teatas, et mingit osaluse kirjutamist pole kokkulepitud ning tema ei tea, mida Virgo Veiman lubas. Virgot aga ei õnnestunud enam kätte saada. Juriidiliselt oli ju kõik korrektne-laenulepingud olid, kanne oli ja intressi kavatseti maksta. Seda mida paberil pole, seda pole võimalik täita. Nii pidigi muidu tuntud ja kaval ärimees tunnistama enda pettasaamist. Olgu veel öeldud, et antud ärimees pole siiani oma raha tagasi saanud. Laiksoo ja Veiman räägivad linnapeal kuidas nad suutsid muidu ülevõtja ja kaval-Antsuna tuntud ärimehe üle kavaldada. Intressid, mis on tänapäeva mõistes vägagi soodsad, sai ju kokkulepitud ainult osaluse tingimusel. Veiman ja Laiksoo suhtlevad antud ärimehega täna läbi advokaadi.

 

2021, kui soojaärimehe rahad käes, istuvad Veiman ja Laiksoo taas kontoris ja peavad nõu. Vaja on uusi rahasi. Laiksoo teeb kõne samuti Eesti ühele rikkamale ärimehele, kes JMV Motorsist varem auto ostnud. Antud hetkel otsustatakse järgmise „projekti“ eestvedajaks panna just Laiksoo, sest Veiman jääb äri ajamise dialoogis nõrgaks ning tekstisõnimeid saates puudub Veimanil igasugune õigekeele oskus. Lisaks on Veiman tuntud absurdete valede väljamõtlejana. Näiteks üritas ta ühele potentsiaalsele investorile selgeks teha, et Usas käies mängib ta Donald Trumpiga golfi. Loomulikult saab iga kõrgelt haritud ning reaalselt mõtlev inimene aru, et see on bluff. Igaljuhul uus sihtmärk ehk ärimees on lisaks kõrgele haritustasemele ka suurosanik Coop pangas. Veenva jutu ja osava valetajana tuntud Laiksoo lepib kokku kohtumise. Laiksoo võtab kohtumisele kaasa JMV Motors finantsnäitajad. Ärimees ei tea, et tegelikult on JMV Motors finantsnäitajad fiktiivselt üles pumbatud läbi oma tütarettevõtete, ennekõike JMV real Estate s.r.o.,  vahel raha liigutades. Ehk sisuliselt mängitakse hindadega ning tekitatakse fiktiivset käivet ja fiktiivset kasumit. Igaljuhul vana rahuna ja osava manipulaatorina suudab Laiksoo ärimehe nii haneks tõmmata, et viimane juhatab Laiksoo oma osalusega panka. Peale ärimehe kõnet Coopi juhile avatakse JMV Motorsile Coop panga kõik uksed ning aknad. Väliselt justkui päriskannete, kuid tegelikult Veimani ja Laiksoo poolt kooku joonistatud kasumiaruanne ning bilanss tundub mitmetel kohtumistel Coopi juhatusele lausa uskumatu. Kas tõesti on Eesti leidnud oma Nokia? Lisaks Coopi osaniku soovitus...

Olgu öeldud, et esimesest päevast peale oli pangaga suhtlejaks ainult Laiksoo mitte Veiman ja sellel on ka põhjus. Lisaks juba varasemalt mainitud kirjaoskamatusele ja ulmelistele valedele on Virgo Veiman osalenud pangapettuses, mitmes maksupettuses ning kelmuses, mille kohta internetis sobrades leiab ka erinevaid kohtulahendeid. Laiksoo oli pangaga suhtlemise hetkeks osalenud vähemates seaduserikkumistes, milleks olid mitmes maksudest kõrvalehoidmise episoodis ning osalenud üheskoos Virgo Veimani ja viimase venna Ilmar Veimaniga maksudest kõrvalehoidmises ning valeteabe esitamises läbi oma ühise ettevõtte OA3 kinnisvara OÜ. Viimane kohtulahend on kõigile kättesaadav. Täna on OA3 OÜ ettevõte, kuhu Laiksoo ja Veiman on koondanud kokku kogu oma kinnisvara portfelli.

Esialgu ärimehe ja Coopi juhi poolt veerema pandud lumepall hakkab veerema. Välja kirjutatakse esimesed miljonid. Muidu isegi liigselt seadusi jälgiva Coop panga siseeeskirjad justkui on haihtunud. JMV Motors OÜ usaldust ja mainet aitab kindlasti  kasvatada ka vahepeal enda palgale saadud Swedbanki pensionifondi juht Jarno Edur, kes osavalt mängu kaasa mängib, võimalik et tõde teadmata. Igasugu seadustele ja sisekontrollile vilistatakse ning paadunud sulidele antakse välja 3 miljonit, 2,5 miljonit veel üks kõne ja veel 2 miljonit. Tänaseks on JMV Motors saanud Coop liisingult raha üle 20 miljoni, justnimelt üle KAHEKÜMNE MILJONI. Kõrvalseisjatele tundub see kõik uskumatu. Aja möödudes hakkavad puzzletükid aga kokku jooksma. JMV Motorsi erapidudel ei suuda oma üleolevaid emotsioone ja head elu varjata Coop liisingu juhatuse liikmed. Peod on vastatikused, mis tähendab, et nii Laiksoo kui Veiman on alati esindatud ka Coopi siseüritustel. Ei Laiksoo ega ka Veiman ei pea kunagi ürituste joogijärjekorras seisma, seda teevad Coopi juhatuse liikmed, kes alandlikult hoolitsevad kõige eest, mis Laiksoo ja Veimani end Eesti absoluutse ärimaailma valitsejana tundma paneb. Kõrvaltvaatajatele jääb kohati arusaam, et Coopi juhatus töötab Laiksoo ja Veimani pangas, andes neile aeg-ajalt aru pangas toimuvast ning täites panga siseselt Laiksoo ja Veimani käske. Kuidas muidu seletada Coop panga arusaamatuid käike ja tegusid klientide suunal, kes Laiksoo ja Veimaniga riidu kiskunud. 

2023 algul alustavad  Eesti õiguskaitseorganid järjekordset uurimist JMV Motorsi OÜ suunal. Teada on, et nii Laiksoo kui Veimani puhul on tegemist paadunud kelmidega ning antud asjast võib väljakooruda üks Eesti ajaloo suuremaid rahapesu skeeme ning panga pettusi. Ka panga sisekorruptsioon ning pangale valeandmete esitamine on potentsiaalselt tulemas. Olgu öeldud, et selliseid uurimisi on korduvalt ka varem alustatud, kuid arusaamatutel põhjustel on need alati lõpuks riiulile sattunud. Nii Laiksoo kui Veiman on ise korduvalt esinenud, et neil on politsei „katus“. Lisaks JMV Motors OÜ sidemetest politseiga on neil ka tugevad sidemed  allmaailmaga. Sularaha tehingutest ja sidemetest kirjutas hiljuti ka Postimees. Antud looga saate tutvuda järgneval lingil:

https://www.ohtuleht.ee/1100112/maskitehase-miljonid-ja-luksusautod-kuidas-jokkeri-jouk-uhkete-autodega-edvistas

Uurimise huvides ei saa õiguskaitseorganid paljusi asju veel avaldada, kuid nii Laiksoo kui Veiman on kaalus tublisti alla võtnud, väsinud ning mustad silmaümbrised lubavad vaid oletada, et unerahu on rikutud. Loomulikult ei räägi ei Laiksoo ega Veiman pangale ja uutele ohvritele oma igapäevaga süvenevast uurimisest, vaid luuletatakse Tsehhi numbrite probleemist Eesti teedel ja kõigest muust, mida aju parasjagu välja mõtleb.

Jätkuvad ka Laiksoo ja Veimani pettused investorite kaasamisel ning autode müügis. Sarnaselt Lõuna Eesti ärimehele lubati hiljuti ühele Soome investorile osalust ettevõttes. Peale raha laekumist kordus Eesti ärimehega tuttav muster. Raha kaasamine jutujärgi ulmelistesse projektidesse on igapäevane, paraku ellu ei jõua neist ükski. Küll aga kasvab hoogsalt OA3 kinnisvara portfell ning sularaha hunnikud Laiksoo ja Veimani erinevates peidupaikades.

Klientidelt korjatakse autode ettemakse ning peale seda ei võeta enam telefoni. Raha hoitakse enda käes kuni aasta ning peale seda kantakse tagasi ettekäändega, et tehas ei suutnud autot toota. Üks selline lahend on kättesaadav ka teatmik.ee ning neid on veel palju tulemas. Vaadates JMV Motors OÜ emafirmade struktuuri ja skeeme, siis võib vaid oletada, et üks hetk lakkab JMV Motors OÜ väga lihtsalt eksisteerimast ning käenduseta antud kümned miljonid jäävadki kadunuks. 

Kokkuvõttes võiks siin kirjutada veel üsna pikalt, kuid jääb vaid loota, et Eesti õiguskaitseorganid teevad oma tööd ning varsti saame kahest väliselt laitmatust ärimehest lugeda Delfi esiuudistes.

Respond to this Report!